top of page

EN OSTEOPATISK BEHANDLING

I en konvensjonell medisinsk modell forsøker en lege typisk å isolere problemet, for eksempel kilden til smerte, for å behandle et begrenset område. Som osteopat ser jeg imidlertid mer omfattende på et helseproblem, og vil i tillegg inkludere mange andre faktorer i diagnosen, da kroppen alltid ses på som en helhet. Derfor er det nødvendig med grundig kartlegging av din medisinske historikk, inkludert alle traumer og skader, før behandling starter. Traumer og belastninger som kroppen bærer på over tid, fører til kompenserende mønstre i anatomi og fysiologi, noe som igjen fører til unødvendig overdreven slitasje i kroppen og eventuelle ytterligere skader.

 

Når grundig kartlegging er gjennomført, foretar jeg en fysisk undersøkelse som vurderer hvor bevegelig du er, samtidig som jeg tester muskel- og skjelettstrukturen spesifikt. Osteopater er utdannet til å gi en diagnose og kan derfor gi deg råd om hvilken behandling du trenger, dvs at jeg kan også henvise deg til andre behandlere.

 

Som alle osteopater er jeg trent i et bredt spekter av manuelle teknikker, men personlig foretrekker jeg å bruke de mer skånsomme teknikkene som ofte kalles 'funksjonelle' og som inkluderer ‘kranio-sakral osteopati'. Jeg vil derfor kunne skreddersy en behandling som passer til akkurat dine behov. 

 

Hensikten med en god behandling er som sagt å aktivere kroppens egen selv-regulerende mekanisme slik at veien tilbake til god helse blir tryggere og mer hensiktsmessig. Behandlingen er i tillegg som regel veldig avslappende og beroligende og derfor trygg for klienter i alle aldre, inkludert nyfødte og eldre.

bottom of page